ЗСУ переведуть облік персоналу в цифру та інтернет

ЗСУ переведуть облік персоналу в цифру та інтернет

Збройні Сили України отримають доступну та прозору систему управління персоналом. Всі процеси пов'язані зі стройовою частиною та службою персоналу автоматизують, а військовослужбовці отримуватимуть доступ до них з мобільного застосунку.

«На виконання рішень Головнокомандувача ЗСУ генерала Олександра Сирського Управління інноваційної діяльності ЗСУ продовжує організовувати та супроводжувати впровадження новітніх технологій в українській армії. У рамках поетапної цифрової трансформації ЗСУ військовослужбовці Центру масштабування технологічних рішень розробили інформаційно-комунікаційну систему (ІКС) «Імпульс», — повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Зазначається, що інновація покликана автоматизувати всі процедури, пов’язані зі стройовою частиною та службою персоналу. ІКС «Імпульс» значно зменшить бюрократичний тягар та дозволить військовослужбовцям більше уваги приділяти іншим важливим поточним завданням. Складні паперові документи будуть замінені на прості електронні. Впровадження «Імпульсу» відбувається у повній взаємодії з напрацюваннями змін до наказу МОУ № 280 «Про затвердження Інструкції з організації обліку особового складу в системі Міноборони України».

«Збройні Сили України поступово вибудовують масштабну цифрову екосистему, невіддільною частиною якої стане «Імпульс». Вже зараз триває робота над впровадженням відповідного мобільного застосунку», — наголосили у Генеральному штабі.

Нагадаємо, що згідно з урядовим планом у 2024-2026 роках Міністерство оборони має модернізувати Реєстр військовозобов'язаних та створити десять нових інформаційних систем.

Водночас, з незрозумілих причин, цифровізація у військовому відомстві часто супроводжується поданням посадовцями Міністерства оборони України відверто неправдивої інформації. Як то, наприклад заяви, що начебто застосунок «Армія+» не зберігає персональні дані, хоча навіть в самому застосунку написано, що збирає, зберігає, а при деякіх умовах може й поділитися ними з третіми особами. Про це Ukrainian Military Pages писали тут »».



Фотоколлаж у публікації створено редакцією Ukrainian Military Pages. Використано фото Петра Задорожнього (Держприкордонслужба України). Джерело фото: Збірник war.ukraine.ua